Piet Eimers – Ex leadzanger

verkoop 062Piet Eimers

Per januari 2018 heeft Piet aangeven door ziekt helaas te moeten stoppen met zingen.   Piet was ruim 25 jaar leadzanger en frontman. Piet is nog op vele video’s en foto’s te zien op deze site en op facebook                                                                                                                                                             

18 jaar geleden kwam ik met Willem Peek in aanraking. Hij was op zoek naar een paar muzikanten.
Daar hij wist dat zingen mijn grote passie was vroeg hij of ik interesse had om af en toe lekker op een maandag avond met een man of 6 lekker muziek te maken.
In beginsel reageerde ik heel positief, maar tegelijkertijd gaf ik aan dat ik al jaren niet meer in een band had gespeeld. Jaren daarvoor was is zanger geweest in de Utrechtse band Affection, maar dat was echt jaren geleden. Ook zei ik tegen Willem dat ik niet vaak op wilde treden. Willem gaf aan dat dat bij alle jongens het geval was. Het zijn allemaal mensen die gewoon lekker muziek willen maken.
Na overleg met het thuisfront ben ik auditie gaan doen. De band oefende bij een boer in Polsbroek.
Het klikte meteen met de andere jongens en vervolgens ga ik dus al vanaf 1990 iedere maandag met veel plezier oefenen. Ik ben super trots om met zo´n stel topmuzikanten te mogen samen spelen.
Je snapt natuurlijk wel dat daar ook de naam Blue Monday uit voort is gekomen. We zouden namelijk af en toe gewoon eens op een maandag avond lekker met elkaar muziek maken.
We treden zo´n 5 x per jaar op. We spelen heel graag Pink Floyd, en op 19 april hebben we voor het eerst een optreden gedaan met nummers van Toto. Ook muziek uit de 60 en 70 tiger jaren vind ik leuk om te spelen en we zijn voornemens dat af en toe ook weer te gaan spelen.