Jeroen Moerenhout – Percussionist

Jeroen Moerenhout (1969) is sinds 1992 actief als percussionist en sinds 2008 actief bij Blue Monday.

Als klein jongetje sloeg ik de kartonnen waspoederemmers van OMO al aan gort met pollepels. En het is nooit meer overgegaan. 😉 Na een blauwe maandag aangesloten te zijn bij de plaatselijke drumband ging ik al snel voor het echte werk. Als producer en percussionist was ik één van de oprichters van 2B Continued, een redelijk succesvolle dance act in de jaren negentig en aangesloten bij het platenlabel Aspro van housepioneer Eddy de Clercq. Mijn droom om ooit in een uitverkocht Paradiso op te treden kwam in deze periode uit: we werden derde in de finale van de Grote Prijs van Nederland (1997).

Van 2001 tot 2007 heb ik onderdeel uitgemaakt van de begeleidingsband van soulzanger Tony Jones en speelde de percussie in op zijn debuutalbum Fly. Tevens was ik voor Earforce Music (producer Reinder van Zalk) te horen op het album Soundbite van jazzmuzikante Hermine Deurloo, de single Rijmwoorden van rapgroep LPC en in diverse tv commercials (o.a. Bavaria, Audi en BOB).

Afgelopen 10 jaar ben ik actief geweest in de 8-mans soul- en funkformatie Funka en heb ik op veel verschillende podia, festivals en bedrijfsfeesten gespeeld. Deze band is vorig jaar gestopt en heeft een doorstart gemaakt in een ietwat gewijzigde samenstelling (inclusief mijzelf) onder de naam The Therap!st. Tevens heb ik afgelopen 2 decennia diverse DJ’s als Erick E, Eddy De Clercq, DJ Tommy, DJ Jean, Robert Feelgood, Mark van Dale en Erik de Zwart begeleid op percussie tijdens live-optredens op festivals en televisie.

Sinds 2008 ben ik samen met saxofonist Frans Mudde actief als gastmuzikant bij Blue Monday tijdens de theateroptredens in De Kom (Nieuwegein) en Fulco (IJsselstein). Dit nieuwe (rock)pad en de chemie met de muzikanten is mij zo goed bevallen dat ik inmiddels een beetje tot het meubilair van Blue Monday behoor en actief ben bij vrijwel alle optredens van de band. Met veel plezier!

Ik bespeel conga’s, bongo’s en timbales van LP (Latin Percussion) en handpercussie van diverse merken (LP, Meinl, Pearl, Paiste)

Groeten,
Jeroen